Získejte s Woltair dotaci z programu Nová zelená úsporám 2024

Získejte s Woltair dotaci z programu Nová zelená úsporám 2024

Při pořizování tepelného čerpadla nebo fotovoltaiky hraje důležitou roli rozpočet. A vzhledem k tomu, o jak důležitou investici se jedná, je pro řadu zákazníků zásadní možnost snížit pořizovací náklady díky podpoře od státu v podobě dotace

Možností existuje více, ale přesto, že některé z nich vypadají na první pohled velice lákavě, ne u všech je jistota získání požadované částky v přijatelném časovém horizontu, a i proces podávání žádosti není u všech stejně snadný.

Nová zelená úsporám má u nás zelenou

Součástí nabídky našich služeb je i vyřizování žádostí o dotace pro zákazníky, kteří si od nás nechají nainstalovat tepelné čerpadlo nebo fotovoltaickou elektrárnu (případně i v kombinaci s nabíjecí stanicí pro elektromobil), a právě z výše uvedených důvodů se zaměřujeme výhradně na dotační program Nová zelená úsporám.

Je pro nás totiž velice důležité, aby se na nás mohli naši zákazníci spolehnout, a to jak z hlediska energetických zařízení, která montujeme, tak právě i v oblasti dotací na jejich pořízení, jež pomáhají pokrýt značnou část vstupních nákladů. 

Tip: Přečtěte si více o tom, jak takové žádání o dotaci s Woltair vypadá.

Ostatní dotační programy jsou totiž buď příliš úzce zaměřené; u některých nelze garantovat rychlé získání dotační podpory nebo proces podávání žádosti neumožňuje, abychom vše za vás mohli elektronicky zařídit my, aniž byste nám museli zasílat některé podklady poštou či kurýrem.

Například Kotlíkové dotace sice nabízejí vyšší podporu výměny neekologického zdroje tepla než NZÚ, ale vztahují se jen na vytápění a jsou určeny pouze pro nízkopříjmové domácnostiNová zelená úsporám Light 2024 je opět určena jen pro nízkopříjmové domácnosti a lze ji využít pouze na zateplení nebo na solární ohřev vody. Program Čistá energie Praha je zase omezen na lokalitu hlavního města, navíc aktuálně ani nepřijímá nové žádosti o podporu.

Nová zelená úsporám 2024 – podmínky 

Proč právě Nová zelená úsporám? Tento program doporučujeme našim zákazníkům hned z několika důvodů. Pro porovnání uvádíme podmínky Kotlíkových dotací a programu Nová zelená úsporám pro důchodce 2024 (tj. Nová zelená úsporám Light 2024).

 Nová zelená úsporám 2024Kotlíkové dotace 2024Nová zelená úsporám Light 2024
Max. výše podpory950 000 Kč180 000 Kč150 000 Kč
Max. pokrytí nákladů50 %95 %100 %
Časové okno pro podání žádostido 30. 6. 2025do 31. 8. 2024do 31. 12. 2024
Doba vyřízení žádosti cca2–3 měsíceaž 1,5 rokuzpravidla do 3 týdnů od schválení
Účel dotacenový zdroj vytápění, FVE, nabíjecí stanice, zateplení domu atd.výměna neekologického zdroje vytápěnízateplení domu, výměna oken a dveří, solární ohřev vody
Určeno prokohokoliv (majitel dané nemovitosti)nízkopříjmové domácnostinízkopříjmové domácnosti
Nutnost dokládat příjmyneano, pokud se nejedná o domácnost složenou výhradně z důchodců či pobírající příspěvek či doplatek na bydleníano, pokud se nejedná o domácnost složenou výhradně z důchodců či pobírající příspěvek či doplatek na bydlení
Způsob podáníelektronicky, vše najednoučást materiálů nutno dodat v listinné podobě; schvalování a zasílání dokladů probíhá v několika fázíchelektronicky, vše najednou
Garance podání žádosti od Woltairanonene

Tip: Podívejte se také na to, jaké možnosti nabízí dotační program Oprav dům po babičce. Ten je specifický tím, že jedním z realizovaných opatření musí být vždy zateplení domu.

Volba je vaše, my vás podpoříme

Ve Woltair jsme se rozhodli vyřizovat žádosti výhradně v programu Nová zelená úsporám. To však neznamená, že byste jiné dotační programy nemohli využít přímo vy. Pokud se rozhodnete čerpat z nich prostředky na pořízení tepelného čerpadla nebo fotovoltaické elektrárny od Woltair, poskytneme vám standardní dokumenty prokazující naši montážní činnost včetně dodávky technologií, abyste měli potřebné podklady pro vaši individuální žádost.

Tip: Přečtěte si, co je potřeba doložit k žádosti o dotaci z NZÚ.

Nejste si jistí, zda na dotaci budete mít nárok? Ověřte si to pomocí webového formuláře na našich stránkách. Nebo kontaktujte přímo naše Woltair experty – rádi vám poradí a pomohou s optimální volbou energetického zařízení pro vaši domácnost a také s jeho výhodným financováním. V neposlední řadě si přečtěte další články na téma dotace nebo se podívejte na nejnovější dotazy na téma dotace.

Hledáte řešení na míru svému domu a spotřebě?