Stefan Gross-Selbeck novým předsedou dozorčí rady společnosti Woltair

Stefan Gross-Selbeck novým předsedou dozorčí rady společnosti Woltair

Společnost Woltair vytvořila ve své struktuře novou pozici předsedy dozorčí rady. Tuto funkci převezme od 1. dubna Stefan Gross-Selbeck.

 

Stefan již více než 20 let úspěšně buduje a řídí digitální firmy a platformy. V minulosti zastával vedoucí pozice ve společnostech ebay, New Work SA a ProSiebenSat1 AG. Naposledy působil jako senior partner a výkonný ředitel ve společnosti Boston Consulting Group (BCG), kde zastával pozici globálního řídícího partnera BCG Digital Ventures a vedl také divizi BCG X Green Tech, která vede globální úsilí v oblasti zelených technologií a budování podniků pro čistou ekonomiku.

 

Ve své nové funkci ve společnosti Woltair se Stefan bude podílet na koordinaci činností a odpovědnosti na straně investorů a díky svým rozsáhlým zkušenostem s vedením podniků v oblasti klimatu a technologií na celosvětové úrovni se bude podílet na strategickém řízení společnosti Woltair tak, aby společnost dosahovala svých dlouhodobých obchodních a expanzních cílů.

 

"Je mi ctí převzít funkci předsedy dozorčí rady společnosti Woltair, která má příležitost hrát významnou roli při transformaci evropského vytápění. Během své kariéry jsem se věnoval budování a rozšiřování rychle rostoucích technologických společností a těším se, že budu moci přispět svými zkušenostmi k rozvoji Woltair, který má ambice na další evropskou expanzi," říká Stefan Gross-Selbeck ke svému nástupu do společnosti Woltair.

 

Společnost Woltair působí pod svým názvem od roku 2021 jako startup. Roky 2022 a 2023 se nesly ve znamení transformace, dvou investičních kol a expanze, kdy společnost v loňském roce expandovala z České republiky do Itálie a Německa a zároveň posílila svou pozici v Polsku. V celé Evropě postupně urychluje zavádění zelené energie pro rezidenční segment prostřednictvím instalace tepelných čerpadel a fotovoltaiky. Díky vysoké míře digitalizace vlastních činností i na straně zákazníků urychluje proces od poptávky po vlastní realizaci zakázky až trojnásobně.

 

Od konce února vede Woltair nový generální ředitel skupiny Vít Javůrek, který do funkce přešel z pozice finančního ředitele. Komentář Víta Javůrka k přechodu Stefana do Woltair: "Jsme rádi, že máme tak významnou posilu v dozorčí radě a že Stefan s sebou do Woltair přináší obrovské know-how. Oceňujeme, že náš digitalizovaný obchodní model zaujal globální investory a manažery a potvrzuje, že se držíme na správné cestě v našem ambiciózním plánu pomoci celé planetě dekarbonizovat."

Hledáte řešení na míru svému domu a spotřebě?