Recenze tepelných čerpadel Alpha Innotec

Recenze tepelných čerpadel Alpha Innotec

Tepelná čerpadla značky Alpha Innotec jsou mezi zákazníky právem velmi oblíbená. Tato německá společnost, působící na trhu již od roku 1998, si získala vynikající reputaci díky inovativní technologii a vysoké kvalitě produktů. V České republice ji zastupuje společnost ait-česko s.r.o., která se od roku 2008 stará nejen o prodej, ale také o výrobu a servis těchto špičkových tepelných čerpadel. Přinášíme recenze tepelných čerpadel Alpha Innotec, která instalujeme nejčastěji.

Hlavní výhody tepelných čerpadel Alpha Innotec

Proč se tato značka těší tak velké popularitě? Představme si její přednosti:

  • Široký výběr typů – v nabídce najdete nejen tepelná čerpadla vzduch-voda, ale také varianty voda-vodazemě-voda. Díky tomu si můžete vybrat optimální řešení pro svůj dům, které vám přinese největší úspory za vytápění a zároveň nejkratší návratnost vaší investice. V nabídce najdete i tepelné čerpadlo určené výhradně pro vnitřní instalaci (Alpha Innotec LWCV), které se hodí i pro objekty bez zahrady nebo v husté zástavbě, kde by hluk venkovní jednotky mohl rušit sousedy.
  • Vysoce účinná tepelná čerpadla, která se hodí pro novostavby, starší domy v původním stavu i po rekonstrukci, ale také pro velké objekty, kde se vytápění řeší zapojením několika čerpadel do kaskády. Topnou vodu dokáží ohřát až na 70 °C, proto se dají napojit i na klasické staré radiátory.
  • Dlouholeté zkušenosti s přírodním chladivem R290 (propan) – vzhledem k soustavnému zpřísňování podmínek pro využívání chladiv, která zajišťují provoz tepelných čerpadel, budou všichni výrobci v dohledné době muset přejít na ekologičtější chladiva, která splní legislativní normy. Takový přechod není pro výrobce, kteří dosud pracovali s konvenčními chladivy, vůbec snadný. Společnost Alpha Innotec má však s přírodními chladivy více než 24 let zkušeností a dokáže je zúročit: jimi používaný propan nebude ani do budoucna podléhat žádným legislativním omezením, přitom má skvělé termodynamické vlastnosti a je levné na servisní údržbu i doplňování.
  • Téměř neslyšný provoz – tepelná čerpadla Alpha Innotec jsou známa nejen svou vysokou účinností a kvalitním odolným provedením zaručujícím dlouhou životnost, ale také velmi nízkou hlučností, která je řadí k nejtišším tepelným čerpadlům na trhu.
  • Specializovaný servis přímo od výrobce – Alpha Innotec zajišťuje jak záruční, tak i pozáruční servis. O vaše čerpadlo se tak bude starat speciálně proškolený servisní tým přímo z Alpha Innotec.

Recenze tepelných čerpadel Alpha Innotec – nejoblíbenější modely

Tepelné čerpadlo Alpha Innotec LWD vzduch-voda

Alpha Innotec LWD vzduch-voda je jedním z nejčastěji instalovaným čerpadle z našeho portfolia. Jiří Nádvorník, expert na tepelná čerpadla, o něm říká: „Jedná se o jedno z nejoblíbenějších tepelných čerpadel na trhu. Oceňuji u něj neslyšitelný chod, nízké provozní náklady a bezkonkurenční výstupní teplotu. Zařízení vyrobené v Německu disponuje nízkými nároky na prostor k instalaci. Na základě svých zkušeností rád doporučuji toto tepelné čerpadlo jako volbu číslo jedna, jelikož se jedná o velmi slušný poměr cena/výkon. Takto dimenzované tepelné čerpadlo pokryje plně potřebu tepelného výkonu do hodnoty tzv. bodu bivalence –6 °C. Pokud hledáte správné řešení do svého rodinného domu pro kombinaci vytápění a ohřev vody v jednom, je jím právě řada LWD.“

Cena tepelného čerpadla Alpha Innotec LWD je sice vyšší, oproti ekonomičtějším variantám se ale pyšní bytelným provedením s dlouhou životností, atraktivním vzhledem a skutečně nízkou hlučností. Využití propanu jako ekologického chladiva navíc znamená bezstarostný provoz i v následujících letech, až se zpřísní legislativní podmínky pro využívání F-plynů, a také finančně nenáročnou údržbu – s nízkými náklady na servis i případné doplnění chladiva (propan do tepelného čerpadla vyjde zhruba na 600 Kč, zatímco jiný typ chladiva stejného objemu vás může stát i 13 tisíc Kč).

Víte, že…? V letošním roce přišla Alpha Innotec třetí generací tepelných čerpadel s propanovým chladivem – řadami Hybrox A (pro domy s tepelnou ztrátou do 11 až 12 kW) a Hybrox B, určenou pro tepelnou ztrátu až 17 kW. Vzhledově tyto řady odpovídají variantě LWD.

Tepelné čerpadlo Alpha Innotec LWA vzduch-voda

Pokud máte velký dům nebo velmi vysokou tepelnou ztrátu, může být pro vás správnou volbou řada LWA, které se mezi instalačními techniky přezdívá „Diamant“. A to nejen pro jejich jedinečný vzhled, ale i prémiovou kvalitu. Jiří Nádvorník uvádí: „Jedná se o větší a výkonnější variantu oproti modelu Alpha Innotec LWD. Doporučujeme ho pro větší rodinné domy, ale také pro bytové domy a firemní objekty. I přes vysoký výkon si drží velmi tichý provoz a je vhodné i do náročných povětrnostních podmínek. Jeho velkou předností je možnost ovládání přes internet a chytré řízení spotřeby pomocí časových programů a nočnímu režimu.“

Tepelné čerpadlo Alpha Innotec LWA je top strojem, sice výrazně dražším než varianta LWD, ale zato s ještě vyšším výkonem, delší životností a daleko nižší hlučností.

Víte, že…? U domů s vysokou tepelnou ztrátou může vyjít finančně v podstatě nastejno varianta země-voda. Přitom u nižších výkonových řad bývá typ země-voda znatelně dražší než čerpadla vzduch-voda. U požadavku na vyšší výkonovou řadu tak můžete zvážit právě i zemní tepelné čerpadlo Alpha Innotec, které sice vyžaduje náročnější zemní práce, odvděčí se vám však ještě tišším provozem, velice nízkými provozními náklady a životností běžně přes 20 let. Ne pro všechny nemovitosti je však tato varianta vhodná a technicky proveditelná.

Který model bude pro vás nejlepší? Jaký výkon zvolit? Kontaktujte nás a nechte si navrhnout optimální řešení na míru svému domu a možnostem rodinného rozpočtu.

Pomůžeme vám vybrat tepelné čerpadlo a fotovoltaiku na míru

Nevíte si rady? Zavolejte nám na 800 88 77 22 nebo napište na info@woltair.cz

Hledáte řešení na míru svému domu a spotřebě?

Spustit kalkulačku

Jak vám tento článek pomohl?