Tepelné čerpadlo LG Therma: Vysoce účinné vytápění za rozumnou cenu

Tepelné čerpadlo LG Therma: Vysoce účinné vytápění za rozumnou cenu

Zvládne spolehlivě a efektivně vytápět i ve velkých mrazech a bez potíží se napojí i na klasické radiátory, zároveň je cenově dostupné. Jaké jsou další výhody tepelného čerpadla LG Therma V a co o tomto modelu říkají experti na vytápění a zákazníci?

Zvládne spolehlivě a efektivně vytápět i ve velkých mrazech a bez potíží se napojí i na klasické radiátory, zároveň je cenově dostupné. Jaké jsou další výhody tepelného čerpadla LG Therma V a co o tomto modelu říkají experti na vytápění a zákazníci?

Kvalitní tepelné čerpadlo, které si může dovolit každý

Vysoká účinnost i za nízkých teplot, tichý provoz a skvělý poměr cena/výkon. To vše vám může nabídnout tepelné čerpadlo LG Therma V. Díky kombinaci dotace z programu Nová zelená úsporámvýhodného úvěru si můžete kvalitní moderní vytápění pořídit i zcela bez vlastní investice. Splátky totiž budete hradit z úspor za energie, které vám úsporné tepelné čerpadlo přinese. Nainstalováno můžete mít už do 50 pracovních dní od hotové stavební připravenosti.

Tepelné čerpadlo LG monoblok – orientační ceny dle výkonové řady

výkonová řada TČtepelné čerpadlo LG 7 kwtepelné čerpadlo LG 9 kwtepelné čerpadlo LG 12 kwtepelné čerpadlo LG 14 kwtepelné čerpadlo LG 16 kw
cena za samotné zařízení85 300 Kč91 000 Kč106 000 Kč108 000 Kč110 000 Kč

 

Tip: Chcete vědět, na kolik by vás vyšlo celé řešení na míru potřebám vaší domácnosti? Detailní rozpočet získáte ihned díky naší online kalkulačce tepelných čerpadel.

Výhody tepelného čerpadla LG Therma V

  • Bude vám doma udržovat příjemně teplo i při venkovních teplotách do -25 °C
  • Hodí se do starších domů, domů po rekonstrukci i novostaveb
  • Dokáže topnou vodu zahřát až na 75 °C
  • Umí řídit více topných okruhů
  • Má intuitivní ovládání v českém jazyce
  • Dá se ovládat vzdáleně a propojit s chytrou domácností

Tepelné čerpadlo LG – recenze

Jiří Nádvorník, expert na tepelná čerpadla, vysvětluje jednu z hlavních výhod: „Díky tomu, že tepelné čerpadlo LG Therma V dokáže zahřát topnou vodu na vysokou teplotu, velmi dobře funguje i v kombinaci s klasickými radiátory. To znamená, že si ho můžete dát i do staršího domu a nemusíte vyměňovat otopnou soustavu. Samozřejmě ho ale můžete napojit třeba na podlahové vytápění.“ 

Recenze na tepelné čerpadlo LG od zákazníků si můžete přečíst například na nezávislém portálu Refsite. Zde jsou některé z nich:

  • Jaroslav K.: „Levný a čistý provoz bez starostí.“ 
  • Josef T.: „LG tepelné čerpadlo vyhrálo v mém výběru hlavně díky celosvětovému renomé značky. Dobrý poměr cena/výkon.“ 
  • Markéta V.: „Teplo bez práce, čerpadlo je tiché, od montáže bez závad.“ 
  • Martin R.: „Nízké provozní náklady, časová nenáročnost obsluhy, bez fyzické námahy, komfort.“ 
  • Jiří P.: „Nízká hlučnost i v plném výkonu, nízká spotřeba energie, oproti původnímu topení dosavadní spotřeba cca 4x nižší.“ 
  • Irena L.: „Spolehlivost, jednoduchost ovládání, možnost ovládání na dálku mobilem. Ekonomická úspornost ve srovnání s plynovým topením.“ 

Tip: Přečtěte si také, co říká o tepelném čerpadle LG Therma V Karel Náprstek, vedoucí vývoje tepelných čerpadel a spoluzakladatel společnosti Woltair.

Varianta monoblok pro snadnou instalaci

Tepelná čerpadla typu monoblok obsahují všechny součásti chladicího okruhu (kompresor, výparník, kondenzátor, expanzní ventil, regulační a jistící prvky) ve venkovní jednotce. Topná voda se ohřívá přímo v monobloku a potrubím je pak vedena do domu (buď rovnou do topného okruhu nebo do akumulační nádrže). 

Oproti tomu venkovní jednotka typu split nemá v sobě kondenzátor. Ten je umístěn až v domě. Potrubím skrz obvodovou zeď tak putuje chladivo (ne voda jako v případě monobloku) a topná voda se ohřívá až uvnitř domu.

Monobloková tepelná čerpadla tedy již z výroby obsahují chladivo a jsou správně seřízena na jeho množství. A proto:

  • Bezpečnou instalaci provede přímo topenář, aniž by potřeboval součinnost chlaďaře.
  • Trubky s topnou vodou se pomaleji ochlazují, a dochází tak k nižším tepelným ztrátám.
  • Vnitřní jednotka zabere v domě méně místa. Dovnitř se umístí pouze ovládací panel, případně bivalentní zdroj vytápění a zásobník teplé vody.

Tepelné čerpadlo LG a hluk

Tepelná čerpadla LG patří k nejtišším na trhu. Nízkou hlučnost zajišťuje moderní kompresor, který se zároveň postará i o vysoký výkon čerpadla (COP je 4,9 u výkonové řady 12 kW při A7/W35). Díky funkci tichý provozsnižuje během nočních hodin hlučnost venkovní jednotky ještě až o polovinu.

A proč tepelné čerpadlo LG právě od Woltair?

  • Tepelné čerpadlo LG vám nainstalujeme do 50 dní od hotové stavební připravenosti.
  • Nabízíme celou výkonovou řadu! Zvolit můžete tepelné čerpadlo LG od 5 kW až do 16 kW.
  • Vzhled tepelného čerpadla můžeme přizpůsobit vašemu vkusu pomocí odolného polepu díky naší službě Chameleon.
  • Sestavíme vám transparentní podrobný rozpočet celého systému vytápění s konečnou cenou. Orientační hodnoty vám spočítá naše online kalkulačka tepelných čerpadel do jedné minuty.
  • Vyřídíme za vás dotaci a pomůžeme zajistit výhodné financování Úvěrem od Buřinky pro budoucnost.
  • Díky servisní síti čítající přes 240 externích partnerů, kterou jsme vybudovali po celé ČR, vám zajistíme rychlý a kvalitní servis nebo opravu.

Hledáte řešení na míru svému domu a spotřebě?