Rozšiřujeme portfolio o Aiko – nejúčinnější solární panely na trhu

Rozšiřujeme portfolio o Aiko – nejúčinnější solární panely na trhu

Šíře nabídky je jedním z klíčových elementů, díky nimž je Woltair špičkou ve svém segmentu. Aktuálně si u nás můžete vybrat již z 20 značek prvotřídních ekologických energetických zařízení. Portfolio jsme totiž právě rozšířili o nejúčinnější solární panely na trhu – celočerné panely Aiko Black Hole s ověřenou účinností 23,8 %.

Šíře nabídky je jedním z klíčových elementů, díky nimž je Woltair špičkou ve svém segmentu. Aktuálně si u nás můžete vybrat již z 20 značek prvotřídních ekologických energetických zařízení. Portfolio jsme totiž právě rozšířili o nejúčinnější solární panely na trhu – celočerné panely Aiko Black Hole s ověřenou účinností 23,8 %.

Výběr toho nejlepšího na jednom místě

Fungujeme jako digitální srovnávač a zakládáme si na tom, abychom měli skutečně širokou nabídku kvalitních produktů. Díky ní můžeme našim zákazníkům navrhovat nejlepší řešení na míru potřebám jejich domácnosti a v různých cenových hladinách, čímž zajišťujeme dostupnost fotovoltaikytepelných čerpadel skutečně pro každého.

Panely Aiko z řady Black Hole, které jsou špičkou na světovém trhu, nám tedy v nabídce nesmí chybět. Čím jsou tak výjimečné? Panely jsou celočerné (tato technologie se označuje jako ABC – tedy All-Black Contant), což znamená, že dokáží zachytit 100 % světla, které na ně dopadá. To je rozdíl oproti běžným monokrystalickým panelům s PERC technologií, které mají na přední straně kovovou mřížku, jenž zajišťuje propojení mezi jednotlivými solárními články. Sluneční paprsky, které dopadají právě na tuto mřížku, tak nemohou být přeměněny na elektrickou energii. 

To ale u celočerných panelů nenastává – ty mají solární články propojeny ze zadní strany panelu a k dispozici pro pohlcování světla tak celou přední stranu. Výsledkem je nejen výrazně vyšší účinnost, ale také atraktivnější vzhled.

Tip: Přečtěte si, jak funguje fotovoltaická elektrárna.

Vysoký výkon i při zhoršených podmínkách po dlouhá léta

Panely Aiko Black Hole jsou zkonstruované tak, aby dosahovaly vysoké výroby i při zastínění. Zároveň mají ze všech dostupných typů panelů nejnižší ztráty při vysokých teplotách (ty totiž fotovoltaice obecně nesvědčí a při teplotách nad 25 °C ztrácí účinnost zhruba o 3 % na každých 10 °C; u Aiko panelů je však tento pokles pouhých 2,6 %).  

Aiko panely si navíc svou vysokou účinnost drží po dlouhá léta; po prvním roce je pokles účinnosti o méně než 1 % (a v následujících letech každý rok o méně než 0,35 %), což je jejich další světové prvenství. I po 30 letech si panely udržují výkon 88,85 %, zatímco běžné PERC panely budou v té době dosahovat výkonu „jen“ 84 %.

Vysoká odolnost vůči povětrnostním vlivům i riziku hot spotů

Tzv. hot spoty (horké body) představují nežádoucí lokální zvýšení teploty na panelu, které může vzniknout v důsledku nerovnoměrného rozložení světla (např. vlivem zastínění či zanesení panelů) nebo mikrotrhlin vzniklých např. neopatrnou manipulací. 

Když některé z fotovoltaických článků v panelu přijímají méně slunečního záření než ostatní, může docházet k jejich neúměrnému přetížení. Tato nerovnováha v přenosu energie může způsobit zvýšený odpor a následně tepelné ztráty, což vede k vytvoření hot spotu. Tato lokální zvýšená teplota může mít za následek snížení účinnosti solárního panelu a může dokonce způsobit jeho trvalé poškození či selhání

Aiko panely jsou však proti riziku výskytu hot spotů chráněné – snižují riziko jejich výskytu o 40%! Již v příštím roce bude navíc Aiko nabízet i optimizéry, které dokážou výskyt hot spotů monitorovat a odhalit v počátku. 

Vedle toho neobsahují Aiko panely stříbro, ale pouze nízkonákladové kovy. Místo stříbra je použita speciální patentovaná technologie, která zajišťuje vysokou odolnost panelů, a to i vůči korozi kyselinami. Díky tomu, že panely neobsahují stříbro, se dají po skončení své životnosti ještě efektivněji recyklovat

To nejdůležitější o solárních panelech Aiko

  • Nejvyšší účinnost na trhu: varianta pro rodinné domy dosahuje 23,8 %, varianta pro průmyslové objekty dokonce 24,13 %.
  • Certifikováno TÜV
  • Výkon 445 až 465 W dle zvolené varianty
  • Luxusní design
  • Bez obsahu stříbra, snadno recyklovatelné
  • O 40 % nižší riziko hot spotů
  • Vysoká výroba i při částečném zastínění panelů
  • Vysoká účinnost i při vysokých teplotách (při teplotě nad 25 °C snížení účinnosti o 0,26 % na každý 1 °C)
  • Záruka 30 let na výkon, 15 let na produkt

Zajímá vás, na kolik by vyšlo řešení se solárními panely Aiko přímo pro váš dům? Vyplňte na pár kliknutí naši online kalkulačku cen fotovoltaiky nebo nás kontaktujte telefonicky či mailem. Rádi vám poradíme a navrhneme vám nejlepší řešení na míru.


O výrobci Aiko panelů

Společnost Aiko Solar Energy působí na trhu od roku 2009. Jedná se o čínského výrobce, který je průkopníkem v oblasti solárních technologií. V roce 2016 vyvinul PERC technologii a vedle ABC panelů vyrábí i vlastní solární články, které dodává i dalším světoznámým firmám na trhu. Je druhým největším dodavatelem solárních článků na světě. Je držitelem prestižních ocenění, jako je Red Dot Design Award 2023 a Intersolar Award 2023.

Hledáte řešení na míru svému domu a spotřebě?