Nové odborné školení: Návrh systémů moderního vytápění

Nové odborné školení: Návrh systémů moderního vytápění

Woltair Academy se stále rozrůstá. Odborná školení z oblasti tepelných čerpadel a fotovoltaiky pořádá v Praze na Zličíně a také v Brně na VUT. Nyní přichází s novým pokročilým kurzem navrhování systémů moderního vytápění pro rodinné domy.

Woltair Academy se stále rozrůstá. Odborná školení z oblasti tepelných čerpadel a fotovoltaiky pořádá v Praze na Zličíně a také v Brně na VUT. Nyní přichází s novým pokročilým kurzem navrhování systémů moderního vytápění pro rodinné domy.

Aby byla domácnost optimálně vytápěna a náklady na provoz byly co nejmenší, je nesmírně důležité správně navrhnout celý otopný systém a zvolit a precizně zapojit vhodný energetický zdroj. Proto ve Woltair Academy otevíráme od října 2022 nové odborné školení Koncepce moderního vytápění a návrh vybraných prvků otopné soustavy.

Toto jednodenní školení je určeno projektantům, instalačním firmám, topenářům a technikům, kteří se věnují montážím tepelných čerpadel. Školení je zaměřené na návrh systémů vytápění pro rodinné domy, výběr vhodných otopných těles, regulačních armatur a dalších komponentů a jejich správného zapojení z hlediska hydrauliky.

Jedná se o pokročilé školení, které volně navazuje na kurzy věnované samotným principům fungování tepelných čerpadel. Jeho hlavním cílem je předvést klíčové části návrhu systému vytápění tak, aby absolventi školení měli přehled o funkcích nejdůležitějších prvků a orientovali se v požadavcích, které je nutné při návrhu splnit. Dozví se, jaké jsou koncepce běžně používaných zapojení zdroje tepla a distribučních prvků především pro rodinné domy (tj. pro menší a středně velké stavební objekty).

Lektorem kurzu je ing. Petr Blasinski, Ph.D, který přednáší na Vysokém učení technickém v Brně, kde se primárně věnuje oboru vytápění, chlazení a vzduchotechnika. Je spoluřešitelem vědecko-výzkumných projektů na témata chlazení v datových centrech, analýza účinnosti, metodiky řízení a energetické náročnosti systémů techniky prostředí a hodnocení energeticky úsporných budov. Věnuje se také odborným a znaleckým posudkům v oblasti techniky prostředí staveb.

Školení je rozděleno do čtyř hlavních bloků:

  1. Základní zákonné a normativní požadavky na návrh vytápění. Strukturovaný popis procesu návrhu vytápění a komentář k nejdůležitějším částem návrhu.
  2. Ukázky koncepcí systému vytápění. Přednášející představí vzorová schémata zapojení zdrojů tepla, přičemž se zaměří primárně na varianty s tepelným čerpadlem a kombinace v rámci návrhu bivalentních zdrojů. Schémata jsou funkční a zahrnují i distribuci topné vody pro malé a středně velké stavební objekty.
  3. Návrh vybraných částí systému vytápění ve formě řešených příkladů. Návrh zabezpečovacího zařízení (pojistný ventil, expanzní nádoba). Návrh základních prvků pro regulaci výkonu vytápění (čerpadlo, vyvažovací ventil, kvalitativní a kvantitativní regulace).
  4. Úvod do internetu věcí (bonusový blok v případě zájmu). Ovládání vytápění v rámci tzv. chytré domácnosti. Ukázky prodávaných řešení a jejich kombinace se stávajícími systémy a začlenění do nových realizací.

V nabídce zatím najdete dva říjnové termíny školení, které se bude konat na pražském Zličíně, a další budou postupně přibývat. Podrobné informace o jednotlivých kurzech najdete na stránce Woltair Academy, kde se rovnou můžete i přihlásit na vámi zvolený termín.

Chcete se o Woltair Academy dozvědět více? Přečtěte si, jak Woltair Academy od loňského roku stále rozšiřuje nabídku odborných školení, nebo o tom, že od srpna 2022 můžete kurzy navštěvovat také v Brně

Chtěli byste se s Woltair nejen vzdělávat, ale také spolupracovat? Absolventům našich odborných školení nabízíme možnost expertní spolupráce. Jako Woltair Partner můžete získávat zakázky na instalaci tepelných čerpadel nebo fotovoltaiky a působit kdekoliv v rámci ČR ve vámi zvoleném rozsahu.

Hledáte řešení na míru svému domu a spotřebě?