Recenze tepelných čerpadel

Recenze tepelných čerpadel

Které tepelné čerpadlo zvolit pro vytápění vaší domácnosti? Každý dům má jiné nároky a liší se také požadavky jednotlivých zákazníků. Přinášíme test tepelných čerpadel –⁠ přehled nejčastěji instalovaných modelů různých značek, které u našich zákazníků patří k nejoblíbenějším.

Které tepelné čerpadlo zvolit pro vytápění vaší domácnosti? Každý dům má jiné nároky a liší se také požadavky jednotlivých zákazníků. Přinášíme test tepelných čerpadel –⁠ přehled nejčastěji instalovaných modelů různých značek, které u našich zákazníků patří k nejoblíbenějším.

Tip: Přečtěte si také zkušenosti našich zákazníků s fotovoltaikou.

Zkušenosti s tepelnými čerpadly od předních výrobců

Velkou předností Woltair je, že nabízíme tepelná čerpadla různých světových značek. A dokonce máme nejširší portfolio na trhu. Díky tomu si u nás můžete snadno vybrat přesně takové zařízení, které bude pro vás nejlepší, aniž byste museli sami poptávat různé výrobce.

Představme si některé značky a modely tepelných čerpadel, které naši zákazníci nejčastěji volí jako zdroj vytápění rodinného domu.

Tepelná čerpadla Alpha Innotec: Léty prověřená kvalita, která u zákazníků vede

  • Německý výrobce specializující se výhradně na tepelná čerpadla
  • Výrobní kapacita přes 50 000 kusů ročně
  • Vývoji, výrobě a testování se věnuje již přes 20 let
  • Ovládání a servis přes internet zdarma přímo od výrobce

Tepelné čerpadlo Alpha Innotec Alira LWD vzduch-voda

Alpha Innotec Alira LWD vzduch-voda je jedním z nejoblíbenějších tepelných čerpadel na trhu. Jiří Nádvorník, expert na tepelná čerpadla, o něm říká: „Jedná se o jedno z nejoblíbenějších tepelných čerpadel na trhu. Oceňuji u něj neslyšitelný chod, nízké provozní náklady a bezkonkurenční výstupní teplotu. Zařízení vyrobené v Německu disponuje nízkými nároky na prostor k instalaci. Na základě svých zkušeností rád doporučuji toto tepelné čerpadlo jako volbu číslo jedna, jelikož se jedná o velmi slušný poměr cena/výkon. Takto dimenzované tepelné čerpadlo pokryje plně potřebu tepelného výkonu do hodnoty tzv. bodu bivalence -6 °C. Pokud hledáte správné řešení do svého rodinného domu pro kombinaci vytápění a ohřev vody v jednom, je jím právě Alira LWD.“

Tepelné čerpadlo Alpha Innotec Alira LWA vzduch-voda

Jedná se o větší a výkonnější variantu oproti modelu Alpha Innotec Alira LWD. Doporučujeme ho pro větší rodinné domy, ale také pro bytové domy a firemní objekty. I přes vysoký výkon si drží velmi tichý provoz a je vhodné i do náročných povětrnostních podmínek. Zaujme vás originálním designem ve tvaru diamantu a jeho velkou předností je možnost ovládání přes internet a chytré řízení spotřeby pomocí časových programů a nočnímu režimu.

Tepelná čerpadla Grundig: Cenově nejdostupnější varianta v nabídce

Pokud je váš rozpočet napjatý, můžete zvolit  některou z ekonomických variant tepelných čerpadel, která si však přesto zachovávají kvalitu a spolehlivý výkon. Vůbec nejdostupnější značkou z naší nabídky je tepelné čerpadlo Grundig GHP-MM. Jeho velkou předností je, že uvnitř domu nezabere téměř žádné místo – má totiž oběhové čerpadlo i doplňkový (bivalentní) zdroj vytápění integrovány přímo ve venkovní jednotce. V technické místnosti tak budete mít pouze elektrorozvaděč, displej s regulací a případně zásobník teplé vody.

Dalšími variantami v této kategorii jsou tepelná čerpadla LG a Samsung.

Tepelná čerpadla WLTR: Chytré funkce pro vaše maximální pohodlí

Tepelné čerpadlo WLTR, které je opatřeno revoluční regulací z naší vlastní dílny, umožňuje nastavování personalizovaných topných režimů a sledování detailních statistik chodu čerpadla a jeho spotřeby. Svůj chod dokáže řídit podle předpovědi počasí pro váš region. To znamená, že výkon reguluje již s předstihem, a vy tak doma ani nezaznamenáte, že venku došlo např. k prudkému ochlazení – váš teplotní komfort bude zachován

Tepelné čerpadlo WLTR má integrovánu vlastní SIM kartu, takže je nepřetržitě online, i kdyby došlo k výpadku vaší vlastní domácí sítě. Připojení k internetu umožňuje provádět vzdálený monitoring a v případě potřeby i řadu servisních zásahů.

Hodnocení tepelných čerpadel všech námi nabízených značek:

Chcete si udělat názor i na další tepelná čerpadla? Recenze zákazníků, zejména těch, kteří s tímto typem vytápění zažili již několik sezón, vám pomohou utvořit si celkový obrázek. Podívejte se například na nezávislý portál Refsite, kde můžete hodnocení filtrovat podle nejrůznějších parametrů.

Ukázky nejnovějších instalací tepelných čerpadel

Tepelná čerpadla instalujeme po celé ČR. Podívejte se na ukázky nejnovějších montáží tepelných čerpadel, které jsme provedli. 

Na stránce www.woltair.cz/tepelna-cerpadla můžete v pravé horní části rozkliknout jednotlivé fotografie a podívat se na detail realizace. Ty můžete filtrovat podle krajů nebo přímo měst a získat tak podrobnější informace z vámi zvolené lokality včetně referencí od zákazníků. Členění podle lokalit najdete přibližně v poslední třetině této stránky, a to včetně mapy ČR.

Cena tepelného čerpadla a způsoby financování

Zajímá vás, na kolik vás tepelné čerpadlo od Woltair vyjde? Spočítejte si orientační cenu včetně montáže pomocí online kalkulačky cen tepelných čerpadel. Vzhledem k cenám energií se návratnost tepelného čerpadla pohybuje v průměru mezi 2 a 7 lety. Pro zajištění financování můžete využít:

Největší showroom tepelných čerpadel a fotovoltaiky

Hledáte to nejlepší tepelné čerpadlo pro vaši domácnost? Chcete si nejen číst recenze na tepelná čerpadla, ale také vidět jednotlivá zařízení v praxi? Navštivte největší showroom energetických zařízení v ČR, který se nachází v naší centrále na pražském Zličíně. Kontaktujte nás ještě dnes a sjednejte si termín nezávazné schůzky.

Hledáte řešení na míru svému domu a spotřebě?