8 nejčastějších průšvihů a obav při instalaci tepelného čerpadla

8 nejčastějších průšvihů a obav při instalaci tepelného čerpadla

Splněný sen, nebo noční můra. Tak i tak může dopadnout instalace tepelného čerpadla. Obě varianty přitom od sebe dělí jen 8 kroků. Pohlídejte si je a my vám zaručujeme, že vám nové vytápění bude dělat jen samou radost.

Splněný sen, nebo noční můra. Tak i tak může dopadnout instalace tepelného čerpadla. Obě varianty přitom od sebe dělí jen 8 kroků. Pohlídejte si je a my vám zaručujeme, že vám nové vytápění bude dělat jen samou radost.

Dlouhé čekání a dodání v nedohlednu

Jak vyplývá z nezávislého výzkumu, 29 % zákazníků se obává, že na tepelné čerpadlo bude muset dlouho čekat. U Woltair se ale můžete těšit na rychlou a spolehlivou instalaci špičkového stroje.

  • Nabízíme nejširší portfolio tepelných čerpadel na trhu.
  • Aktuálně máme více než 600 čerpadel skladem a další stovky na cestě.
  • Zařízení ze skladových zásob instalujeme do 50 pracovních dní od hotové stavební připravenosti.

Energošmejdi nebo amatéři, kteří vám spíš uškodí

Pouštět si při zaměření a instalaci domů cizí lidi není nic příjemného. Nejspíš máte obavy, aby se vám nesnažili vnutit něco, o co nestojíte; aby nebyli nepříjemní nebo aby vám neodborným či neopatrným zásahem nezpůsobili nějakou škodu.

Woltair jsme založili právě proto, abychom vás mohli takových negativních zkušeností ušetřit.

  • Od skladníka po ředitele jsou všichni ve Woltair odměňováni také podle zákaznické spokojenosti.
  • Naše zaměstnance i externí spolupracovníky pečlivě vybíráme, aby byli skutečnými experty, na které se můžete spolehnout
  • Pravidelně je školíme v naší Woltair Academy; další produktová školení absolvují přímo u výrobců.
  • Ctíme etický kodex obchodu.

Školitel našich obchodních zástupců Jiří Nádvorník k tomu říká: „Woltair expert, který přichází do styku se zákazníky, nereprezentuje jen sebe, ale i celou firmu. Proto klademe důraz na to, aby profesionálně vystupoval a byl na něj vždycky spoleh. Co zákazníkovi slíbí, musí také dodržet. A pokud dojde k nějakému problému, jde ho hned aktivně řešit.“

Díky tomu je Woltair nejdůvěryhodnější značkou na trhu, jak vyplynulo z nedávného nezávislého výzkumu.

Špatně navržený systém vytápění

Abyste měli všude doma příjemně teplo i v největších mrazech, potřebujete mít správně navržený celý systém vytápění. Jedině to vám zajistí ve všech místnostech stabilní teplotu, jakou potřebujete.

Aby vám instalační firma mohla navrhnout vytápění na míru, potřebuje znát řadu informací. Některé jí můžete zadat vzdáleně, například prostřednictvím online kalkulačky. Ale pro skutečně precizní návrh musí expert na vytápění dorazit k vám domů, vše obhlédnout a zjistit, co od tepelného čerpadla přesně potřebujete. Tak můžete společně vybrat ten nejvhodnější typ.

Víte, že…? Dobře navržený systém vytápění nejen správně funguje, ale také vám přinese největší úspory za energie. Proto důrazně nedoporučujeme instalovat tepelné čerpadlo svépomocí, pokud nejste skutečný expert na vytápění.

Nevhodné umístění tepelného čerpadla

Tepelné čerpadlo musí být nejen správně nadimenzované, ale taky vhodně umístěné a bezchybně nainstalované. Díky tomu vám bude nejen dobře topit, ale zároveň bude i tiché jako myška a nebude rušit vás ani sousedy.

Právě hlučnosti tepelného čerpadla se řada lidí obává. Patříte mezi ně? Můžeme vás uklidnit. Moderní tepelná čerpadla již mají velmi tichý chod, který lze hlasitostí přirovnat třeba k tikotu hodin, které uslyšíte ze 3 metrů (35 dB). Díky našim mnohaletým zkušenostem přesně víme, kam tepelné čerpadlo umístit tak, abychom hlučnost snížili na naprosté minimum. Navíc existují ještě další způsoby, jak snížit hlučnost tepelného čerpadla.

Zatímco při umístění bez odrazu zvuku je hluk ve vzdálenosti 3 metrů 35 dB, při odrazu od jedné stěny je to 38 dB a v rohu dokonce 41 dB. Zdroj: technický list Alpha Innotec LWAV 122

Nečekané výdaje navíc

Děsíte se toho, kam až se celková suma za instalaci tepelného čerpadla vyšplhá? V oboru se pohybujeme již řadu let, a tak víme, že většina instalačních firem není v cenových nabídkách tak docela upřímná. Konečnou cenu po montáži zákazníkovi mnohdy navýší o 10–20 % s tím, že se jednalo o nutné vícepráce.

K tomu dochází taky v případech, kdy vám firma hodí cenovou nabídku jen tak od oka, aniž by předem vše důkladně zaměřila. Pokud bude stejně laxně přistupovat i k realizaci – může se snadno stát, že:

  • nové vytápění nebude fungovat tak, jak potřebujete,
  • mohou přijít neočekávané výdaje navíc, které vyvstanou v průběhu realizace tepelného čerpadla,
  • nebo – nedejbože – technici při montáži zjistí, že to vlastně vůbec nepůjde, a že na tepelné čerpadlo můžete zapomenout. 

Jan Hanuš, ředitel společnosti Woltair vysvětluje: „Může se například ukázat, že stávající otopná soustava není parametrizovaná pro vytápění tepelným čerpadlem. Pak je třeba pro správnou funkci tepelného čerpadla a pro zajištění komfortní teploty v domě přistoupit i k rekonstrukci nebo nové instalaci otopné soustavy. Celá instalace se tím pádem může prodražit o 50 až 100 tisíc korun. Stejně tak může pochopitelně padnout i takové rozhodnutí, že tepelné čerpadlo není v tomto případě vhodným řešením.“

Takové nepříjemné překvapení vás s Woltair čekat nebude. Sestavíme pro vás detailní a přehlednou nabídku se skutečně konečnou cenou. Žádné nečekané výdaje navíc, žádné podmínky malým písmem pod čarou.

Tip: Máte pocit, že nové vytápění bude nad vaše finanční možnosti? Jsme si vědomi toho, že kvalitní tepelné čerpadlo není zrovna levná záležitost. Proto jsme pro vám můžeme pomoct zajistit si výhodný úvěr na tepelné čerpadlo, a to díky spolupráci s Buřinkou České spořitelny. A vy tak můžete získat tepelné čerpadlo i bez nabourání rodinného rozpočtu. Splátky totiž budete hradit z úspor za energie.

Nenavazující kroky instalace

Montáž nového vytápění vyžaduje synchronizaci několika dílčích kroků. Když ji necháte na malé firmě nebo dokonce jednotlivci, může se stát, že takový dodavatel nepokryje sám veškeré oblasti a vy si musíte objednat více různých techniků. Sesynchronizovat je, aby všechny práce navazovaly, může být nadlidský výkon.

Svěřte raději realizaci do rukou zavedené firmě, která se postará úplně o všechno. Vy se jen v klidu těšte na nové úsporné vytápění. Ulehčovat vám život je naším posláním. Zastřešíme veškeré procesy montáže a postaráme se o to, aby vše proběhlo, jak má. Pokud by nastal problém, ihned přispěcháme s alternativním řešením.

Místo dotace jen oči pro pláč

Mějte jistotu, že na tepelné čerpadlo získáte státní dotaci, která vám pokryje až polovinu pořizovacích nákladů.

Pokud tepelným čerpadlem nahrazujete neekologický zdroj vytápění, můžete na jeho pořízení získat až 110 000 Kč z programu Nová zelená úsporámMusíte ale přesně dodržet podmínky programu, jinak vám dotace může i kvůli drobné formální chybě utéct. 

Vy se toho ale bát nemusíte. Od tohoto jsou tu naši ostřílení dotační specialisté, kteří vše zařídí za vás.

Servis a reklamace v nedohlednu

Když si chcete objednat servis tepelného čerpadla, opravu, vyřešit reklamaci nebo se potřebujete na něco zeptat, určitě nechcete trávit dlouhé minuty obvoláváním techniků nebo čekáním v pořadí na infolince.

Víme, že váš čas je vzácný, a právě proto u nás vše zařídíte jednoduše online. A díky největší servisní síti, čítající 240 technických partnerů, se dočkáte příjezdu technika brzy a nemusíte mu platit drahé cestovné.

Marek Mašek, vedoucí oddělení servisu, k tomu říká: „Jsem pyšný na naši servisní síť, kterou se nám podařilo vybudovat po celé České republice. Díky ní můžeme našim zákazníkům zajistit kvalitní službu za dostupnou cenu. A být jim k dispozici, když nás zrovna potřebují. Zkrátka je na nás spoleh.“

A co když se tepelné čerpadlo rozbije?

Co když se zařízení, které vás stálo nemalé peníze, za pár let rozbije? Toho se s Woltair obávat nemusíte. Kvalitní tepelné čerpadlo, které je správně nadimenzované a nainstalované, vám vydrží i 20 let. Za tu dobu se vám částka, kterou jste do čerpadla investovali, několikanásobně vrátí na úsporách za vytápění a na neuvěřitelném komfortu, které tento druh moderního vytápění přináší.

Riziko poruchy tepelného čerpadla snížíte na minimum, když mu budete dopřávat pravidelné roční servisní prohlídky. Ty zahrnují i údržbu, která prodlužuje životnost zařízení. Případnou závadu navíc servisní technik zachytí již v zárodku a může ji odstranit, než vám způsobí jakékoliv problémy. 

Chcete svému tepelnému čerpadlu zajistit komplexní péči a pojistit se proti riziku jakékoliv poruchy? Při pořizování tepelného čerpadla si rovnou sjednejte naši nadstandardní Prodlouženou záruku. Ta zahrnuje nejen záruku na vnitřní i venkovní jednotku tepelného čerpadla až na 10 let a pravidelné roční kontroly, ale i veškeré případné náklady na opravy, náhradní díly, dopravu i práci technika. Samozřejmostí je i podpora na zákaznické lince.

Půjdete do toho s námi? Již brzy můžete mít i vy spolehlivé úsporné vytápění a kvalitní péči, na kterou se můžete spolehnout. Kontaktujte nás ještě dnes.

Hledáte řešení na míru svému domu a spotřebě?