Woltair má novou vizuální identitu i firemní hodnoty. Pomůžou mu s rychlým růstem i zahraniční expanzí

Z původně lokální instalační firmy se Woltair stal během pár let mezinárodním hráčem, který meziročně dvojnásobně roste ve výši obratu i v počtu zaměstnanců. Tak dynamický růst si vyžádal aktivní následování své mise a definici nových firemních hodnot, které mají Woltair posunout dál v employer brandingu i v operativě. Změnu Woltairu navenek reprezentuje i nová vizuální identita z dílny kreativní agentury B&T.

Woltair má novou vizuální identitu i firemní hodnoty. Pomůžou mu s rychlým růstem i zahraniční expanzí

Energetický startup Woltair, jehož misí je urychlování zavádění zelených energií pro domácnosti, se kromě dlouhodobého posilování byznysu zaměřuje v posledních týdnech i na svou vnitřní stránku.

Energetický startup Woltair, jehož misí je urychlování zavádění zelených energií pro domácnosti, se kromě dlouhodobého posilování byznysu zaměřuje v posledních týdnech i na svou vnitřní stránku.

„Při tak rychlém růstu, kterým procházíme, je extrémně důležité řízení napříč zeměmi, do kterých vstupujeme. Nejen proto jsme zavedli firemní hodnoty a máme ambici stát se hodnotově řízenou organizací. Zejména při expanzi do zahraničí nám hodnoty pomáhají v každodenní operativě. Učíme se je využívat ve firemních rozhodovacích procesech, a to od samého začátku, tedy od momentu, kdy nabíráme nové kolegyRozhodování dle firemních hodnot nám pomáhá předcházet frikcím a jasně sledovat náš cíl, kterým je být lídrem trhu všude tam, kde podnikáme,“ říká Jan Hanuš, CEO Woltair Group, který se v zavedení hodnot osobně výrazně angažuje. 

Firemní hodnoty a Manifesto 

Tři hodnoty – Respect, Ownership a Expertise – určují denní chod Woltairu. Definují firemní kulturu a to, jak 350 zaměstnanců ve 4 zemích přistupuje k řešení každodenních výzev. Hodnoty zastřešuje oblouk From Now To Wow. “Je to apel na čas, který rozhoduje v akceleraci zavádění zelených energií a v záchraně planety. Wow pak představuje „wow efekt“, kdy všechna práce, kterou ve Woltair odvádíme, za sebou musí zanechat dojem. Now značí Nucleus of Woltair, tedy jádro Woltairu,“ doplňuje Hanuš. 

Spolu s hodnotami si Woltair stanovil také svoje Manifesto, kterým se definuje dovnitř i navenek a v němž vyzývá ke společnému úsilí k dosažení změny v přístupu k udržitelné budoucnosti. Manifesto firma překládá do jazykových mutací, aby ve všech zemích, kde Woltair působí, jasně udávalo postoj Woltairu k čisté energetice (pozn. celé znění Manifesto přikládáme k tiskové zprávě).

Nové Manifesto vzniklo ve spolupráci s kreativní agenturou B&T, která pro Woltair vybudovala i novou brand identitu. Tu popisuje Jeremie Bertolino, CEO B&T: „Woltair dynamicky roste a když nás oslovili se zakázkou tvorby nové firemní identity, byla to pro nás velká výzva. Znamenalo to se s Woltairem seznámit ve velmi krátkém časovém období a během šesti týdnů vytvořit zbrusu novou vizuální identitu, která odpovídá jeho globálním ambicím.“  

Nová identita

Novou firemní identitu představuje Woltair ve své podzimní komunikační kampani, kterou roluje i na další trhy, kde působí, tedy do Polska, Německa a Itálie. Využívá k tomu nástroje interní i externí komunikace. Identita zahrnuje kromě faceliftu původního loga grafické elementy „fast-forward“, které připomínají, že díky digitalizaci Woltair zrychluje zavedené mechanismy, na kterých tradiční řemeslo funguje. 

Jan Škrabánek, Woltair Group Marketing director, ke změně identity říká: „Z Woltairu se stává game-changer, který atakuje Evropu a díky svým globálním investorům má ambice expandovat i na americký trh. K tomu potřebujeme silný brand globálního hráče. Nová firemní identita a logo s claimem Power to people definuje positioning značky i ambici být na každém trhu lídrem ve svém oboru.“ 

Hledáte řešení na míru svému domu a spotřebě?

Spustit kalkulačku