Woltairreference:Zkušenostinašichzákazníkůsfotovoltaikou

Woltair reference: Zkušenosti našich zákazníků s fotovoltaikou

Zvažujete pořízení fotovoltaiky? Pak vás určitě budou zajímat reálné zkušenosti těch, kteří už mají panely nějakou dobu na střeše. Víte, co můžete snadno udělat pro to, abyste s fotovoltaikou ušetřili co nejvíc? Přinášíme tipy z praxe.

Zvažujete pořízení fotovoltaiky? Pak vás určitě budou zajímat reálné zkušenosti těch, kteří už mají panely nějakou dobu na střeše. Víte, co můžete snadno udělat pro to, abyste s fotovoltaikou ušetřili co nejvíc? Přinášíme tipy z praxe.

Rychlost montáže a vyřízení žádosti o připojení

Takto vypadá postup instalace a zprovoznění fotovoltaiky od Woltair:

  1. Poptáte návrh domácí elektrárny přes naši online kalkulačku cen fotovoltaiky nebo přes mail či bezplatnou linku.
  2. Získáte návrh řešení na míru s výpočtem návratnosti a s konečnou cenou. Pokud vám bude vyhovovat, podepíšeme smlouvu o dílo.
  3. Po podpisu smlouvy za vás vyřídíme žádost o připojení do distribuční sítě.
  4. Vytvoříme podrobnou projektovou dokumentaci a podáme akceptaci dotace.
  5. Do 50 pracovních dní od obdržení smlouvy o připojení vám fotovoltaiku nainstalujeme.
  6. Náš revizní technik prověří správné zapojení a běh zařízení a zaškolí vás do používání fotovoltaiky.
  7. Podáváme žádost o výměnu čtyřkvadrantního elektroměru provozovateli distribuční soustavy.
  8. Můžete spustit a začít provozovat vaši domácí elektrárnu.
  9. Podáváme žádost o dotaci na SFŽP. Peníze přijdou přímo na váš účet.
  10. Jsme tu stále pro vás, kdykoliv potřebujete servis, expresní opravu nebo se jen chcete na cokoliv doptat.

Tip: Přečtěte si také, jak připravit dům na příchod fotovoltaiky, aby se do vašeho domu muselo zasahovat co nejméně.

Fotovoltaika – zkušenosti s Woltair a s rychlostí instalace

Podívejte se na Woltair recenze – zkušenosti s průběhem instalace fotovoltaiky našich zákazníků:

„Vybral jsem si f. Woltair a musím napsat, že jsem nadšený. 12.6.2023 jsem poslal veškeré dokumenty, 19.6 jsme dostal info. o povolení místního distributora na připojení FVE a 20.7.2023 přijela parta a celou FVE nainstalovala - vše bez problémů. Další týden 28.7.2023 přijel revizní technik a provedl revizi a mohl jsem zapnout na ostrovní systém. 10.8. ČEZ provedl zapojení 4Q elektroměru a vše je OK. Naprostá profesionalita, během celého procesu jsem byl opakovaně kontaktován jak vše probíhá, administrativa vyřízena a vše podáno k vyplacení dotace a nyní již jen čekám na vyplacení dotace. Od 1.9. mohu oficiálně dodávat přebytky.

FVE jsem se začal věnovat s myšlenkou montáže v červnu 2022, oslovil jsem spoustu firem, dostal spoustu návrhů, ale jen jediný zástupce si prošel celý dům od půdy až dolů, zkontroloval a vše vysvětlil - p. Marek f. Woltair.

Když se mě pracovník ČEZ ptal jak jsme dlouho čekali na instalaci tak vyvalil oči, když jsem mu řekl, že do měsíce od započetí procesu to byla na střeše :-D

Ze své zkušenosti mohu f. Woltair s klidem doporučit.“

Jan V., září 2023


„Návrh a instalace fotovoltaické elektrárny na RD v listopadu 2022. Profesionální a kvalitní montáž, revize a uvedení FVE do provozu. Vyřízení všech administrativních úkonů vč. dotace. Příjemné a slušné jednání pracovníků firmy Woltair s.r.o. jak při konzultacích po telefonu, tak i osobně při vlastní montáži, která trvala 2 dny. Dnes (2.6.2023) již FVE plně pracuje, přetoky prodáváme smluvní firmě za úhradu dle spotových cen.

Dík za spolupráci a ať se vám nadále daří.“ 

Vladimír P., červen 2023


„Instalace fotovoltaické elektrárny (FVE) v termínu květen - říjen 2022 (od prohlídky místa, 2 návrhů řešení, výběru varianty, zpracování projektu, podání žádosti o dotace, instalace panelů, instalace technologické elektronické části, zapojení, zkoušky, revize, vyžádání PPP u distributora, proplacení dotace). Vše řešila firma Woltair sama s mojí plnou mocí a vše dobře dopadlo, FVE vyrábí (8,19 kW, 18 panelů ve 2 oddílech po 9 / strings). Plně doporučuji tuto firmu.“ 

Jaroslav M., květen 2023


Fotovoltaika a úsporné spotřebiče

Chcete s fotovoltaikou ušetřit co nejvíc za elektřinu? Vyplatí se investovat do sporných spotřebičů. Čím vyšší energetická třída, tím lépe. Díky nim budete mít nastřádáno více energie a ekologický aspekt se tím podtrhne. Šetřit můžete také používáním správných úsporných svítidel.

Kombinujte technologie, jejich efektivitu znásobíte

Ze zkušenosti doporučujeme zkombinovat fotovoltaiku a tepelné čerpadlo. Ušetříte tak ještě i za vytápění. Ročně tak za energie můžete ušetřit až 100 000 Kč. Díky dotační podpoře od státu až 384 000 Kč se vám celá investice může vrátit už za 4 roky.

Díky slunečním paprskům můžete i ohřívat vodu

Stále oblíbenější je také fotovoltaický ohřev vody. Příprava teplé vody je totiž po vytápění hned druhým největším „žroutem“ energie a Slunce vám ji bude ohřívat prakticky zadarmo. Velkou výhodou je, že nejvíc vody se spotřebuje v létě, kdy je zároveň i největší sluneční aktivita. Díky dotaci z programu Nová zelená úsporám Light mohou nízkopříjmové domácnosti získat solární ohřev vody od Woltair za pouhých 8 000 Kč a návratností již za rok.

Slaďte s fotovoltaikou domácnost i činnosti

Pořiďte si hybridní fotovoltaikuakumulací do baterie a s možností prodávat přebytky zpět do sítě. Vyrobenou elektřinu tak maximálně zúročíte. Vždy se ale vyplatí využít co nejvíce energie pro okamžitou spotřebu.

Brzy si zvyknete na to, že nejvíce vyrobené elektřiny budete mít kolem poledne. Mytí nádobí večer se proto nevyplatí. Nemusíte ale kvůli tomu v 11 dopoledne opouštět pracoviště a místo klidné kávy s kolegy doma spouštět myčku. Ve šťastných domácnostech existují spotřebiče s funkcí odloženého startu. A to samé platí o pračce nebo třeba nabíjení robotického vysavače.

Starty odkládejte, pořízení fotovoltaiky nikoliv

Ceny fotovoltaiky jsou na historickém minimu, zatímco ceny elektřiny se drží stále vysoko. Čím dříve se pro svou elektrárnu rozhodnete, tím dříve začnete vyrábět vlastní elektrickou energii a každý měsíc tak snižovat výdaje. Kontaktujte nás ještě dnes a připojte se k tisícům spokojených zákazníků, kteří do své domácnosti přivítali fotovoltaiku nebo tepelné čerpadlo od Woltair a vydali se vstříc udržitelné budoucnosti. Ověřte si Woltair reference na internetu nebo se zeptejte svých známých a sousedů na zkušenosti s naší firmou.

Hledáte řešení na míru svému domu a spotřebě?

Separátor

Další články na téma fotovoltaika